VIA 3L GRUPP OSTAB LEEDU LOGISTIKAETTEVÕTTE TERMINAL LT

Postitas Kait Liinev
Kategooria:

Eesti laologistika ettevõte Via 3L grupp ostab Leedus Girteka Logistics emafirmalt logistikaettevõtte Terminal LT. Kui konkurentsiamet tehingu heaks kiidab, jõustub tehing plaani kohaselt 2020. aasta jaanuari lõpus

Eesti äriühingule JNG Investments kuuluv ettevõte Via 3L OÜ ostab kinnise hankemenetluse korras Leedu investeerimisühingult ME Investicija kolmanda osapoole lao- ja logistikateenuseid osutava ettevõtte Terminal LT.

Tehingu väärtust pooled ei avalikusta. Kõik tänased Terminal LT töötajad jätkavad ettevõttes, samuti jääb seda juhtima ettevõttes juba alates 2007. aastast töötav Gintautas Čečys. Pärast üleminekut Via 3L grupi koosseisu on ettevõtte fookuses jätkuvalt pikaajaliste koostöösuhete arendamine nii olemasolevate kui ka uute klientidega ning pakutavate 3PL-teenuste tõhustamine ja kvaliteedi tõstmine.

„Terminal LT jätkab lao- ja lepinguliste logistikateenuste arendamist, osutades neid rahvusvaheliselt tuntud kaubamärkidele, mis toodavad või turustavad toidu ja tarbekaupu (FMCG) ning temperatuuritundlikke tooteid nii Leedus, kui ka mujal Baltikumis. Terminal LT ost võimaldab Via 3L grupil oluliselt tugevdada oma positsioone Leedus ning saada juhtivaks 3PL-teenuste pakkujaks Baltimaades. Lisaks avaneb Baltimaade turustajatel võimalus tegutseda terves regioonis ühe sõltumatu logistikapartneri toel ning see võimaldab neil senisest tõhusamalt laieneda,“ sõnas Gintautas Čečys.

„Via 3L grupp on aastaid otsinud võimalusi kinnitamaks kanda Leedu turul ning ME Investicija portfelli kuuluva, Leedu turul hästi tuntud ettevõtte ost, on kahtlemata oluline samm, sest nii saame tutvustada Via 3L kaubamärki Leedus juba tuntud ja tugeva ettevõtte kaudu. Via 3L grupp on alati näinud Balti riike ühtse turuna ning tugeva positsiooni saavutamine kõigis kolmes riigis on olnud meie strateegiline eesmärk,” ütles Via 3L grupi tegevjuht Rainer Rohtla.

“Antud ostutehing viib meid eesmärgile suure sammu lähemale võimaldades osutada oma teenuseid terves Baltikumis ning pakkuda lisandväärtust oma praegustele ja tulevastele klientidele. Tervitan kõiki Terminal LT meeskonna liikmeid Via 3L-i perega liitumise puhul ning oleme uhked, et olete meiega,“ lisas Rohtla.

Ettevõttele ME Investicijale kuulub ka üks Euroopa juhtivaid transpordi- ja logistikaettevõtteid Girteka Logistics. Kõnealune müügitehing ei ole seotud ettevõtte välisklientidele osutatavate teenustega ning Girteka Logistics ettevõtte LT Logic lao- ja tollivahendusteenused jäävad komplekssete veoteenuste elemendina ka edaspidi nende äritegevuse osaks. Ka Leedus, Lätis ja Venemaal asuvad laod kuuluvad jätkuvalt ME Investicijale.

„Fokusseerime oma ettevõttete grupi tegevust ning soovime tulevikus koondada oma energia ja vahendid kiiresti arenevale rahvusvahelisele transpordiettevõtlusele. Viieteistkümne aasta vältel Leedus osutatud laoteenused pole olnud meie põhitegevusala, vaid investeerimisäri. Meie prioriteet on veoteenuste eksport ja muud tegevussuunad, mis sellele põhitegevusele lisaväärtust annavad ning sellele me nüüd oma põhitähelepanu pööramegi,“ ütles ME Investicija peadirektor Edvardas Liachovičius.

“Olen kindel, et Via 3L grupi Baltikumi ülene kohalolu annab kõikidele meie tänastele ja tulevastele klientidele suurepärase võimaluse osta teenuseid ühe sõltumatu teenusepakkuja käest kogu Baltikumis.Head kliendid, meie värske Leedu tütre rohkem kui 130 professionaalset töötajat, 15 000 m2 tavaladu ja 5500 m2 jahe ning sügavkülm ladu, sinna juurde kuuluva transpordi logistikaga, on valmis Teid Leedus teenindama.”

rainer_rohtla
Rainer Rohtla